Christiania


Fyrre år er gået siden lokale beboere, drømmere og hippier rev hegnet ned og besatte den forladte militærbase i det centrale København, og Fristaden Christiania blev født.

Det har været fyrre år med eksperimenter af miljømæssig og social art, med kærlighed og lærerige fejltagelser og forsøg på at skabe muligheder for at bo sammen på anderledes vis.

I dag bor der omtrent tusind mennesker på Christiania, som samtidig byder millioner af gæster fra hele verden velkommen, hvilket gør Christiania til en af Danmarks største turistattraktioner. Christiania driver fem børneinstitutioner, renoverer og udvikler 34 hektar blandet beboelse og grønne områder med fokus på økologi og bæredygtighed. Derudover huser Christiania et antal kulturelle institutioner, live scener, caféer, restauranter, værksteder, kollektivt ledede virksomheder osv.

Christiania har kæmpet for at bevare fristaden som alles og ingens ejendom

Aftalen og konstruktionen af den nye fond, sikrer at boligerne på Christiania vedbliver at være fri for spekulation, som de bør være.

Christiania vil fortsat bidrage til København og resten af verden. Fristaden insisterer på at favne de millioner af gæster fra både ind- og udland, som et selvstyrende eksperiment og en åben og vildtvoksende bypark. Her skal være plads til dem, der ikke er plads til andre steder, kreeres krøllet kultur og skabes smukke huse, som fattigrøve har råd til at bo i.

Fristaden inviterer dig til at deltage, og det er derfor Christiania udsteder folkeaktier med det mål at rejse 76 mio. kr. til støtte af frikøbet, via Fonden Fristaden Christiania.


12.937.939,00Christiania Folkeaktie · Fabriksområdet 94B · 1440 København K · CVR: 16488356
Forretningsbetingelser